Surse de oxigen in locuinta ta

Aerul pe care il respiri este foarte important si iti poate influenta pozitiv sau negativ sanatatea ta. Studiile au aratat ca o calitate proasta a aerului poate duce la cancer pulmonar. Realizam ca gasirea unor surse de oxigen de calitate poate dificila, dar stai fara grija. Acest articol isi propune sa rezolve acest aspect.

In ceea ce priveste aerul din interiorul locuintelor noastre, acestea este adesea mai poluat decat aerul de afara datorita lipsei unei surse de oxigen constante. Studiile arata ca ne petrecem mare parte din timp in interior. Aceste nu poate fi decat un alt motiv pentru care ar trebui sa gasim solutii pentru a pastra aerul din interior mai curat.

Exista o multime de motive pentru care aerul poate fi poluat. Unele surse, precum mobila sau materiale din care este construita casa pot elibera poluanti in atmosfera in mod constant. Alte surse, precum fumatul, curatenia sau renovarea locuintei pot fi si ele responsabile pentru eliberarea de poluanti. De asemenea, in cazul in care crezi ca odorizantele de camera iti curata aerul din incapere, mai gandeste-te odata. Acestia, de fapt ,elibereaza substante  chimice in camera ta.

Iata asadar, cateva metode pentru a avea aer mai curat in locuinta:

Surse de oxigen – deschide ferestrele pentru

Aceasta este poate cea mai simpla si cea mai ieftina metoda pentru a schimba aerul incaperii tale. Daca deschizi ferestrele pentru numai cateva minute pe zi, aerul din incaperea ta va fi proaspat si poluantii cu mult diminuati.

Decoreza-ti casa cu plante

Plantele vor filtra aerul din camera ta si il vor improspata. Unele tipuri de plante se descurca mai bine la eliminarea anumitor tipuri de poluanti. Spre exemplu, planta paianjen este eficienta in reducerea cantitatii de benzen, formaldehida, monoxid de carbon si dioxid de azot.

Folseste dispensoare de uleiuri esentiale

Anumite uleiuri esentiale, precum uleiul de arbore de ceai, au proprietati antibacteriene si pot fi fi colositi pentru a trata mici taieturi sau precum solutii de curatat. Aceste uleiuri pot de asemenea reduce si bacteriile din aer. Este dovedit faptul ca uleiurile esentiale, precum cel de eucalipt, cuisoare si lavanda ajuta la reducerea numarului de acarienti din casa.

Lumanari din ceara de albine

Din punct de vedere stiintific, aerul este mai curat in paduri sau pa langa un lac deoarecenatura creaza ioni negativi, care impreuna cu cei pozitivi ii fac mai grei si cad pe pamant. Acelasi lucru se intampla si cu ceara naturala de albine. Arderea acestor lumanari acreaza acest fenomen indoor si ajuta la curatarea aerului.

Foloseste aerul conditionat

Daca ai un aparat de aer conditionat in locuinta ta, nu ezita sa-l folosesti. Modul in care un aparat de aer conditionat functioneaza se plieaza cu ideea de improspatare a aerului. De ce? Pentru ca acesta atrage aerul din casa ta si introduce aer curat inapoi. Cand face asta, datorite unui filtru de particule, aerul care intra este foarte curat.

Acestea sunt doar cateva dintre metodele prin care iti poti imbunatati aerul din locuinta ta, dar cu siguranta poti gasi si alte modalitati. Cum spuneam si la inceputul articolului, aerul proaspat este important si are un impact mare asupra sanatatii tale, asa ca nu neglija calitatea lui.

Ti-a placut articolul? ->

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *