Sfaturi pentru un stil ecologic al afacerii tale

In zilele noastre, consumatorii devin din ce in ce mai interesati de responsabilitatea sociala a companiilor. In cazul in care conduci o afacere, acest material isi propune sa o faca mai prietenoasa cu mediul, astfel ca, atat tu, cat si clientii afacerii tale veti avea de castigat din asta.

Stil ecologic – Ce ar trebui sa faci pentru afacerea ta?

O afacere ecologica este una care foloseste materiale sustenabile in construirea produselor sale / oferirea de servicii. Aceasta actiune implica, spre exemplu, utilizarea unei cantitati cat mai scazute de apa, materie prima si reducerea emisiilor de carbon.

De asemenea, o astfel de companie poate gasi solutii in care sa utilizeze aceste materiale intr-un mod care este prietenos si cu mediul. Spre exemplu, in unele cazuri, deseurile eliminate sunt transformate in materie prima pentru produse noi.

Daca ai o afacere sau daca doresti sa infiintezi una, iata cateva sfaturi pentru a adopta un stil ecologic:

Promoveaza reciclarea pentru clienti si angajati

Cea mai simpla metoda pentru a face acest lucru este instalarea unor cosuri de reciclare acolo  unde firma isi desfasoara activitatea. Este important de avut in vedere faptul ca exista posibilitatea ca unii oameni sa nu stie ce materiale pot fi reciclate si in ce conditii.

Sfatul nostru pentru a preveni un astfel de incident este ca deasupra cosurilor de colectare sa fie afisat un infografic care sa detalieze cum ar trebui sa fie reciclat fiecare material in parte.

Utilizeaza unelte care sunt eficiente din punct de vedere energetic

Uneltele pe care le folosesti influenteaza amprenta de carbon pe care afacerea ta o lasa in mediul inconjurator.

O afacere sustenabila este o afacere care are grija de mediu, astfel ca daca doresti si tu acest lucru, iti recomandam sa folosesti produse precum becuri economice sau sa iti sfatuiesti angajatii sa inchida dispozitivele electronice dupa ce au terminat programul de lucru.

Muta-ti documentele in Cloud

Reducerea consumului de hartie este un aspect care preocupa orice firma. Una dintre solutiile cele mai folosite pentru a face asta este migrarea documentelor in Cloud.

O astfel de decizie te va ajuta nu doar din punct de vedere al economiei hartiei. Totodata, centralizarea fisierelor este un lucru util pentru tine si echipa ta, ele fiind accesibile de oriunde.

Mobileaza responsabil

Atunci cand iti mobilezi / redecorezi firma este tentant poate sa alegi cea mai noua si mai interesanta mobila. Insa, acest lucru nu este neaparat benefic si pentru mediu.

Sfatul nostru este ca atunci cand intentionezi sa cumperi mobila noua, sa apelezi la producatori care sustin mediul prin diferite eforturi.

Incurajeaza-ti angajatii sa participe la campanii de voluntariat pentru mediu

Rasplateste-ti angajatii care participa la activitati cu scop de protejare a mediului. Dupa cum spuneam mai sus, responsabilitatea sociala corporativa este importanta atat pentru mediu, cat si pentru clientii tai. Astfel ca, participand la asemenea evenimente, firma ta va avea doar de castigat.

Poate fi o provocare sa detii o afacere sustenabila. Insa, iti spunem din experienta ca este un lucru foarte placut sa stii ca actiunile tale nu vor afecta negativ generatiile urmatoare.

De asemenea, refolosirea unor materiale poate fi mai eficienta si pentru afacerea ta, mai ales daca te afli la inceput de drum.

Ti-a placut articolul? ->

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *