Centru colectare si valorificare deseuri fier vechi Bucuresti

sau scrie-ne pe whatsapp - online 24/7

Colectare fier vechi Bucuresti – centru reciclare fier vechi

 

Deseurile de toate tipurile reprezinta un subiect de actualitate, fiindca numarul lor este din ce in ce mai mare iar depozitele care adapostesc deseurile sunt supraaglomerate ceea ce reprezinta o amenintare a mediului inconjurator. Numarul coplesitor al deseurilor este justificat de faptul ca oamenii sunt indivizi consumatori si de evolutia tehnologiei si a produselor finite pe care le gasim in comert. Asadar, traim in era consumerismului si aparitia deseurilor este inevitabila, ceea ce inseamna ca trebuie sa gasim solutii si strategii pentru colectare fier vechi astfel incat sa diminuam efectele deseurilor asupra mediului natural si implicit asupra sanatatii publice.

Deseurile de fier vechi reprezinta una dintre categoriile careia trebuie sa-i acordam atentie fiindca metalele feroase si neferoase sunt folosite in constructii si in alte domenii de unde provin aceste deseuri care pot ajunge cu usurinta in mediul inconjurator.

Asadar, una dintre solutiile cele mai benefice este partea de colectare si valorificare deseu fier vechi din care fac parte.

centru de colectare fier vechi bucuresti


Ce presupune partea de colectare si valorificare deseu fier vechi?

 

Partea de colectare deseuri fier vechi este asemanatoare ca in cazul celorlate categorii de deseuri.

In primul rand trebuie sa stim ca suntem obligati prin lege ca persoane fizice sa colectam selectiv deseurile din propria gospodarie. Conform legislatiei in vigoare, persoanele juridice au aceleasi obligatii de colectare selectiva iar nerespectarea acestora vor aduce cu sine sanctiuni sub forma de amenzi in ambele cazuri.


Asadar, partea de colectare selectiva, pe langa obligativitatea ei, are un caracter important, acela de a face mai usor procesul de reciclare si de a evita contaminarea deseurilor. 


Ce este special la partea de colectare si valorificare deseu fier vechi este volumul acestuia care in cazul altor categorii de deseuri nu ridica probleme. In acest caz trebuie sa avem in vedere ca fierul colectat poate sa fie reprezentat de structuri masive care necesita o atentie deosebita cand vine vorba de manipulare si transport. centru-colectare-fier-vechi

Transportarea deseurilor spre punctul de reciclare, de asemenea joaca un rol important si este in stransa legatura cu partea de colectare selectiva

Asadar, in cazul in care cantitatea de deseuri din fier este mare sau voluminoasa si nu reusim sa o transportam catre reciclator, putem sa apelam cu incredere la firme care ofera servicii in acest sens. 

 

Despre fier, colectare si valorificare deseu fier vechi

 

metal-constructii-colectare-fier-vechi-bucuresti

Din categoria metalelor, fierul este considerat cel mai bogat si folosit minereu. Asadar, trebuie sa avem in vedere faptul ca fierul este cel mai folosit in productia otelului pentru industria materialelor de constructii. 

Fiindca piata imobiliara s-a dezvoltat semnificativ in ultimii ani, utilizare fierului pentru productia de otel a crescut deoarece otelul prelucrat din fier este absolut necesar pentru constructia cladirilor fiindca ofera o rezistenta durabila a structurilor in caz de dezastre naturale. 

Rolul fierului vecchi in aceasta industrie este evident, mai exact, fierul vechi este reciclat si reutilizat pentru a produce otel si astfel vorbim despre valorificarea acestui tip de deseu. 

Toate metalele se pot recicla in vedere reutilizarii iar unele dintre ele, precum fierul si otelul se pot recicla infinit fara a-si pierde din proprietati. 

De ce sa reciclam fierul vechi?

 

 

In primul rand trebuie sa avem in vedere efectele nocive pe care le are orice tip de deseu asupra mediului inconjurator in momentul in care nu este reciclat sau cand acesta ajunge in natura

Asadar, tinand cont de rezistenta fierului, trebuie sa avem in vedere faptul ca este unul dintre acele deseuri care rezista in timp iar gradul de biodegradare este scazut. Astfel, efectele asupra mediului sunt dezastruoase. 

Mai mult decat atat, fierul ajuns in mediul inconjurator poate afecta calitatea vietii animalelor care pot incerca sa se hraneasca cu deseuri sau se pot rani. De asemenea, poate contamina apele in cazul in care ajunge in mediile acvatice si implicit poate afecta in mod direct si indirect vietuitoarele subacvatice.


Un alt motiv care incurajeaza reciclarea fierului vechi este remunerarea. In cazul in care avem o cantitate mare de fier vechi, dupa colectare putem sa o predam si sa fim recompensati in functie de cantitatea colectata.


Deseurile din fier si alte metale precum cuprul sunt remunerate si astfel se incurajeaza reciclarea acestora

Fierul este un material 100% reciclabil si astfel, apeland la acest proces tehnologic, vor fi economisite cantitati impresionante de minereu si de energie.

Asadar, exista o serie de beneficii pe care le avem in urma partii de colectare si valorificare deseu fier vechi. 

 

Colectare si valorificare deseu fier vechi la scala mare

 

Colectarea selectiva a fierului din propria gospodarie este obligatorie si sanctionata in cazul in care nu este efectuata sau nu se realizeaza corect. In cazul deseurilor de fier provenite din productii industriale sau din constructii se aplica aceleasi legi, deseurile provenite in urma demolarilor sau din alte motive, trebuie sa fie colectate si reciclate

Este important sa stim ce se intampla cu fierul colectat si cum se poate reutiliza. Refolosirea deseurilor din fier este una dintre modalitatile de valorificare,pe langa reciclare a acestui tip de deseu. 

Inca din cele mai vechi timpuri stim ca mesterii au realizat ca din uneltele vechi din fier uzate pot fi reutilizate prin topirea fierului si producerea unora noi. Astfel beneficiile erau multiple, reduceau efortul de exploatare, prelucrare si transportare a materialelor. Asadar, inca din trecut oamenii colectau si reciclau fierul vechi in vederea usurarii traiului. 

In prezent, pe langa acest benefiuciu de reducere a efortului, apare si dorinta protejarii mediului inconjurator. 

 

Valorificare deseu fier vechi prin reciclare

 

Partea de colectare si valorificare deseu fier vechi cuprinde si procesul de reciclare. Una dintre cele mai simple si sigure modalitati de a valorifica deseurile de fier vechi este prin centrele autorizate pentru colectarea, prelucrarea, tratarea si sortarea deseurilor metalice

O astfel de companie autorizata pentru a recicla materiale feroase si neferoase se poate ocupa chiar daca este vorba de cantitati mari, industriale si chiar daca vorbim despre cantitati mai mici preluate din gospodaria oamenilor. 

Dupa ce este efectuata colectarea selectiva a deseurilor, urmeaza partea de transportare a acestora catre un centru autorizat de reciclare fier vechi

Ajunse la reciclator, deseurile sunt sortate in functie de tipul si categoria din care fac parte, in cazul metalelor, acestea sunt impartie in deseuri feroase si deseuri neferoase. Aceasta diferentiere se face cu ajutorul unui magnet de dimensiuni mari stabilindu-se astfel categoria din care face parte fiecare deseu. 

Dupa aceasta categorisire, se mai face o sortare, de data aceasta in functie de calitatea metalului. 

Urmeaza apoi zdrobirea si compactarea deseurilor care vor fi trimise spre reutilizare ca materie prima in diverse industrii.

Resturile de metal vor fi topite iar rezultat obtinut va fi purificat in vederea indepartarii impuritatilor si obtinerii unui produs finit de calitate superioara. 

Astfel, tinand cont de faptul ca metalele sunt o sursa inepuizabila atunci cand vine vorba de reciclare, putem sa apelam cu incredere la partea de colectare si valorificare deseu fier vechi.

Prin reciclarea deseurilor de fier vechi vom economisi cantatiti uriase de mineru natural ceea ce duce de asemenea la efecte pozitive asupra consumului de energie, fiindca extragerea, prelucrarea si procesarea fierului brut, sunt procese care consuma multa energie. 

Pentru a efectua in mod corect partea de colectare selectiva a deseurilor din fier, trebuie in primul rand sa cunoastem diferenta dintre metale feroase si metale neferoase fiindca acestea doua este de preferat sa fie colectate separat pentru a usura procesul propriu-zis de reciclare. metale feroase si neferoase

Una dintre caracteristicile care deosebeste metalele feroase de cele neferoase este propietatea magnetica a metalelor feroase. Metalele neferoase nu sunt magnetice. 

Asadar, partea de colectare si valorificare deseu fier vechi include atat reciclarea si procesul tehnologic complex efectuat de specialisti, cat si responsabilitatea noastra civica in ceea ce priveste colectarea selectiva a deseurilor. Mai mult decat atat, cand predam deseurile metalice feroase si neferoase trebuie sa ne asiguram ca apleam la o firma autorizata care ulterior va efectua reciclarea in conditii optime, de siguranta atat pentru mediul inconjurator cat si in vederea protejarii sanatatii publice. 

 

Ce tip de deseuri feroase putem sa predam in vederea reciclarii?

 

In principiu, in categoria metalelor feroase eligibile pentru reciclare intra orice metal atras de magnet. 

Asadar, putem sa reciclam: cutii metalice, conserve (golite de continut si curate), cutii de vopsele, capace de borcane, motoare, garduri, sine de cale ferata, conducte, sarma si diverse structuri din fier de diferite dimensiuni. 

De asemenea, trebuie sa avem in vedere faptul ca toate deseurile metalice, inainte de colectare trebuie golite in totalitate de continut si trebuie spalate pentru ca acestea sa nu contamineze si celelalte deseuri din containerul de profil, ceea ce duce la ingreunarea procesului de reciclare. 

Nerespectarea acestui pas in procesul de colectare si valorificare deseu fier vechi, poate transforma un deseu eligibil pentru reciclare in deseu menajer.

Manipularea si depozitarea deseurilor din fier pana in momentul ridicarii acestora de catre firmele autorizate pot ridica probleme, insa este important ca atunci cand exista un volum mare de deseuri fier, sa nu amanam predarea acestuia daca nu exista un spatiu amenajat unde se pot depozita. 

Ulterior, manipularea deseurilor se va face de catre agentii centrelor autoritate in vederea transportarii, tratarii, procesaii si reciclarii deseurilor feroase.