Programul Rabla 2021

Programul Rabla ajuta la cumpararea unor masini noi si mai putin poluante

Spuneam in articolele noastre ca masinile vechi reprezinta o sursa de poluare constanta, din cauza faptului ca au emisii ridicate de CO2. Cu toate astea, nivelul economic din tara noastra nu permite tuturor sa-si cumpere o masina noua si mai performanta din acest punct de vedere. Asa ca ce ramane de facut in acest sens? Cum putem proteja mediul inconjurator, bucurandu-ne in acelasi timp de placerea de a conduce? Ei bine, o solutie cat de cat buna este programul Rabla.

De ce spunem cat de cat si nu total? Pentru ca ne-ar placea ca statul sa incurajeze mai mult achizitionarea masinilor 100% electrice.

De ce este programul Rabla o solutie pentru protejarea mediul inconjurator?

Pentru ca acest program guvernamental incurajeaza renuntarea la masinile vechi (care au un grad ridicat de poluare din cauza emisiilor) si optarea pentru unele noi, performante, atractive si ceva mai eco-friendly.

Acest program se dovedeste si o alternativa financiara pentru soferii care nu isi permit cumpararea unei masini cu banii jos. Astfel, acestia primesc un discount din suma masinii noi pe care intentioneaza sa o cumpere, cu conditia sa renunte la masina veche in posesia careia se afla.

Totodata, tichetul Rabla nu afecteaza sub nicio forma imprumuturile bancare. Astfel, soferii au dreptul sa ceara credite pentru a putea achiziona masini noi si mai putin poluate.

In felul acesta, vorbim de un dublu castig: castig pentru mediul incojurator, dar si pentru viitorii soferi ai unor autoturisme noi si performante.

Suma acordata in 2020 prin programul Rabla este un tichet in valoare de 6.500 de lei, pentru un autovehicul cu propulsie de cel mult 120 g CO2/km.

Aceast tichet este echivalentul a 1.350 de Euro si poate fi folosit pentru a intra in posesia unei masini nou-noute.

Programul Rabla aduce si o serie de ecobonusuri

Tot pentru protejarea mediului inconjurator si reducerea gradului de poluare la nivelul marilor orase din Romania, programul Rabla include pe langa tichetele oferite la schimb pentru masinile vechi si o serie de ecobonusuri pe care ne dorim sa le facem cunoscute.

Pentru cumpararea unei masini noi, echipate cu sistem de propulsie din care rezulta o cantitate de maximum 96 g CO2/km, in regim de functionare mixt, ecobonusul acordat in anul 2020 este de inca 1000 de lei.

De asemenea, tot in 2020, pentru achizitionarea unui autovehicul nou, al carui sistem de propulsie este hibrid, ecobonusul acordat este de inca 2.500 de lei.

La toate acestea, se adauga si faptul ca statul ofera recompense mari si pentru achizitia unei masini electrice – cea mai buna alternativa pentru mediu, datorita emisiilor de 0 g C02/km. Iar acest sprijin oferit de stat este in jur de 10 000 de Euro.

Programul Rabla 2020 – scopul autoritatilor

Programul Rabla a dus la setarea unor obiective pentru mediu. Dintre acestea, cele mai importante la nivel national sunt cele amintite mai jos:

  • Scoterea din trafic a peste 60.000 de masini uzate, cu un grad ridicat de poluare (inclusiv poluare fonica, in cazul unora dintre ele)
  • Cresterea numarul de masini hibride / 100% ecologice in trafic.

Iar noi speram ca aceste solutii propuse de stat vor influenta romanii sa aleaga masini eco-friendly si sa se bucure in continuare de placerea sofatului.

Ti-a placut articolul? ->

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *