Mersul pe bicicleta – benefic pentru mediul inconjurator

Mersul pe bicicleta – cum te ajuta pe tine si cum ajuta mediul inconjurator?

Mersul pe bicicleta inseamna o multime de avantaje, atat pentru cei care aleg aceasta activitate in viata de zi cu zi, cat si pentru mediul inconjurator. Asa ca indiferent care este motivul care te-a determinat sa faci asta, suntem bucurosi ca te numeri printre cei care au luat o asemenea decizie.

Iar daca nu esti inca  hotarat/a sa-ti cumperi o bicicleta, da-ne voie sa-ti prezentam cateva avantaje, care te vor face sa-ti schimbi parerea, cu atat mai mult daca locuiesti in aglomeratul Bucuresti.

Ajungi mai repede in orice destinatie din capitala si nu numai

Si odata cu pandemia COVID-19, mersul pe bicicleta este mai sigur decat orice mijloc de transport in comun, prin simplul fapt ca nu trebuie sa o imparti cu nimeni. De asemenea, cand spunem asta, cifrele sunt de partea noastra. Bucurestiul s-a clasat de ceva vreme in topul celor mai aglomerate orase din lume, desi nu se compara ca dimensiune cu alte capitale. Asa ca, daca te hotarasti sa practici mersul pe bicicleta, s-ar putea sa ai surprize placute in ceea ce priveste ora la care vei ajunge la destinatia dorita si usurinta care te ajuta sa te strecori in trafic.

Nu mai dai bani pe abonamentul la sala

Mersul pe bicicleta te ajuta sa te mentii in forma. Faci cardio si iti lucrezi picioarele, abdomenul si muschii  spatelui. Asa ca noi zicem ca reprezinta un supervantaj, cu atat mai mult cu cat este si gratis.

Nu mai investesti in niciun fel de combustibil

In felul acesta, contribui la reducerea emisiilor de CO2 (da, masina ta ar fi putut fi unul dintre factorii de poluare despre care vorbim cu atata ardoarea) si economisesti bani. Benzina este scumpa. La fel si motorina. Poti spune, intr-adevar, ca un pret mai bun il are GPL-ul. Insa chiar si asa se dovedeste mult mai scump decat bicicleta. Ca sa nu mai vorbim de intretinere. De ce intretinere are nevoie bicicleta? Iti spunem noi, de aproape niciuna. Trebuie doar sa nu lasi praful sa se asterne pe saua ei.

Dormi mai bine

Somnul odihnitor este sanatos. Iar mersul pe bicicleta are o influenta pozitiva asupra acestuia, datorita pedalatului care oboseste. Insa, nu vorbim despre extenuare, ci mai degraba despre o oboseala placuta, care influenteaza pozitiv calitatea somnului

Iti accelerezi metabolismul

In cazul in care nu stiai, iti spunem noi. Cercetarile au aratat ca mersul pe bicicleta contracteaza muschii abdominali care au o influentare directa asupra drumului parcurs de alimente pana in intestinul gros. Asa ca odata cu aceasta activitate, scapi de senzatia neplacuta de balonare si iti accelerezi metabolismul.

Scapi de stres

Dupa o zi lunga la birou, cu sedinte si discutii in contradictoriu, cea mai buna relaxare este mersul pe bicicleta. Pedalezi si simti cum creierul tau se oxigeneaz.. Si asta nu e tot. Acest lucru te va ajuta sa arati mai fresh si sa elimini stresul acumulat peste zi. Pentru cei care lucreaza de acasa, mersul pe bicicleta poate fi o alternativa nu doar pentru miscare, ci si pentru deconectare.

Acestea fiind zise, speram ca argumentele noastre sa te convinga sa investesti intr-o bicicleta. Si nu conteaza daca este mai mica sau mai mare, cu cos pentru depozitat sau fara, important este sa te duca in siguranta pana la destinatie si sa te ajute sa fii mai sanatos si sa ai grija de mediul inconjurator!

Ti-a placut articolul? ->

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *