Mersul pe jos – benefic pentru sanatate si mediu

Cu totii stim, probabil, ca mersul pe jos este benefic pentru sanatate. De asemenea, el ajuta la imbunatatirea starii mentale si ofera o stare de bine corpului, in general.

Totodata, un alt rezultat / beneficiu al mersului pe jos este si faptul ca acesta ajuta la obtinerea unui mediu mai curat. Iata cum se intampla asta.

Mersul pe jos aduce beneficii pe termen lung

Pe langa beneficiile cunoscute pe care le ofera mersul pe jos, un alt aspect pe care iti recomandam sa-l ai in vedere este acela ca ajuta mediul inconjurator, pe termen lung.

Cum? Ei bine, atunci cand folosesti masina pentru a te deplasa, poluezi. Iar in timp, ecosistemul din care faci parte se va degrada si va avea nevoie de diferite masuri pentru intretinere.

Insa, daca am alege sa mergem mai mult pe jos, aceste masuri nu ar mai fi necesare si, implicit, am putea economisii resurse si bani.

Emisii mai reduse

Din pacate, emisiile auto sunt unele dintre cele mai mari cauze ale poluarii cu gaze cu efect de sera.

Industria transporturilor este responsabila pentru aproximativ 26% din poluarea cu gaze cu efect de sera. In schimb, s-a demonstrat ca, daca am alege sa mergem pe jos 2 km pe zi, timp de 5 zile pe saptamana, am reduce cantitatea de emisii cu aproximativ 86 kg pe an.

Un mediu mai linistit

Daca mai multi oameni vor alege sa practice mersul pe jos, mai putine masini vor circula. Astfel, in marile orase, vom avea parte de un mediu mai linisit.

Exista cercetari care sugereaza ca oamenii sunt afectati de sunetul traficului in zonele urbane, acest lucru cauzand tulburari ale somnului dar si inabilitatea de concentrare in momentul in care realizam o activitate mai linistita, spre exemplu cititul unei carti.

De asemenea, aceasta expunere poate cauza pe termen lung si probleme cu auzul.

Spatiu mai aerisit in orase

Mersul pe jos este mult mai economic si din punct de vedere al spatiului. Daca alegi sa conduci o masina, cand vei ajunge la destinatie va trebui sa o parchezi.

Astfel, vei ajunge sa ocupi un loc de parcare, pe care oricum il vei gasi cu greu, din cauza numarului mare de autovehicule. In schimb, daca alegi sa mergi pe jos, acest lucru nu va fi necesar si, uneori, vei fi chiar mai punctual.

Acest lucru, pe termen lung, poate duce la o schimbare a peisajului urban din zona ta, conducerea locala alegand sa planteze mai multi copaci sau sa realizeze un mic parculet in locul in care undeva era o parcare.

Zero costuri

Spre deosebire de mersul cu masina sau cu mijlocul de transport in comun, mersul pe jos este complet gratuit. Astfel, nu doar ca te ajuti pe tine si mediul inconjurator, dar ajungi sa si economisesti.

Alegerea de a merge pe jos reiese din cuvintele de mai sus si aduce multe beneficii. Chiar daca alegem sa parcurgem distante mici, asta poate avea un impact mare asupra mediului inconjurator.

Noi, cei de la Lion Recycle incurajam acest obicei, dar si un echilibru in viata, in general.

Pe langa mersul pe jos, alegerea unui stil de viata mai sanatos poate fi, de asemenea, un lucru bun atat pentru tine, cat si pentru mediu.

Poluarea cu mancare este un alt factor important, astfel un stil de viata in care echilibrezi alimentele, nu numai ca te va ajuta pe tine ca individ, dar si mediul inconjurator.

Ti-a placut articolul? ->

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *