Mediu: Covoarele si efectele lor asupra sanatatii

Majoritatea oamenilor stiu ca un mediu curat inseamna un mediu mai bun pentru sanatate. Desi nu se poate controla intotdeauna curatenia spatiilor publice cu care interactionati, este bine sa va asigurati ca in casa dumneavoastra aveti un mediu cat mai sanatos posibil. Desi este greu de crezut un covor poate influenta foarte mult bunastarea familiei, acesta trebuie sa fie in permanenta curatat pentru a preveni aparitia problemelor de sanatatea cauzate de praf, microbi, acarieni.

                In special inainte de sezonul in care apar racelile si gripa, acordati-va timp pentru a va proteja familia si asigurati-va ca aveti covoare care nu va imbolnavesc. Chiar daca acestea par curate, ele pot fi gazda bacteriilor, microbilor si iritantilor.

Mucegaiul, parul animalelor de companie, pielea moarta, praful și murdaria se pot bloca în covoare. Activitatea zilnica, cum ar fi mersul sau aspirarea, pot elibera aceste particule de pe covor și le poate raspandi in aer. Toate acestea fac din interiorul casei un mediu toxic pe care nici nu il banuim, ajungem sa ne confruntam cu probleme de sanatate de la un lucru atat de banal, pastrarea covoarelor curate in incapere,

Covoarele murdare si mediul

Aceasta miscare a poluantilor poate duce la probleme respiratorii, cum ar fi tuse sau dificultati de respiratie. Persoanele care sufera de astm pot simti aceste simptome si mai intens, deoarece sunt mai vulnerabile la toxinele aeriene. Animalele de companie, precum și copiii care petrec mai mult timp pe podea si isi isi duc mai des mainile la gura, sunt mai expusi riscului de a fi afectati de particulele toxice din covor.

                De asemenea un  covor care nu este bine curatat poate duce la inflamarea plamanilor, ochi rosii si diverse alergii provocate de praf. Daca vi se intampla sa va treziti frecvent cu simptome alergice, covoarele dumneavoastra ar putea fi problema. Astfel curatarea in profunzime a acestora este solutia. Este foarte important ca de cateva ori pe an sa duceti covoarele la spalatorie pentru ca acolo acestea sunt curatate mult mai bine decat acasa.

                Sistem imunitar slabit

                Corpul dumneavoastra lucreaza din greu sa se mentina sanatos zi de zi. Indiferent ca va aflati acasa sau la birou sistemul dumneavoastra imunitar lupta impotriva germenilor si toxinelor constant. Cand locuiti intr-un mediu care nu este curat, corpul lucreaza ore suplimentare pentru a lupta impotriva bacteriilor si pentru a va mentine sanatos. Daca aveti in permanenta covoare murdare la un moment dat sistemul imunitar o sa cedeze.

                Cum va puteti proteja pe dumneavoastra si familia dumneavoastra impotriva riscurilor de sanatate cauzate de un covor murdar? Aspirarea si curatarea regulata a acestora ajuta. Cu toate acestea, covoarele murdare pot insemna un vid murdar. Pentru a preveni raspandirea virusurilor din covor asigurati-va ca folositi un aspirator cu filtru HEPA pe care sa il curatati frecvent.

                Masurile de baza de curatare acasa nu sunt mereu suficiente pentru a pastra un mediu curat, astfel ca este important sa eliminati in totalitate poluantii si toxinele. Se recomanda curatarea profesionala a covoarelor pentru a fi protejati de alergeni si bacterii. Lucrul acesta va va asigura ca locuinta dumneavoastra este curata si sanatoasa.

Ti-a placut articolul? ->

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *