Cum procedezi daca vrei sa reciclezi?

Centru colectare Bucuresti

Este simplu. In momentul in care ai luat hotararea de a recicla, ai facut deja primul pas in ceea ce priveste acest proces. Totul incepe cu „a vrea” si continua apoi cu „a face”.

Pasul doi este separarea gunoiului. Investeste in locuri de depozitare separata a deseurilor casnice. De exemplu, este suficient un recipient pentru sticla, unul pentru plastic, altul pentru hartie si metal.

Dupa ce acestea sunt suficient de pline, poti trece la pasul numarul trei. Ne contactezi pe noi si apoi iti explicam tot ce este de facut.

Pasul patru – devii un exemplu pentru comunitatea din care faci parte. Nu este suficient ca un om sa recicleze. Avem nevoie de cat mai multi adepti. Asa ca recomandarea noastra este sa instigi. Este o instigare in bine. Poti recomanda colegilor tai de birou sau familiei sa recicleze, fiind tu insuti/ insati un exemplu.

Pasul cinci – nu renunti. Uneori, pot interveni provocari. Alteori, comoditatea in sine este provocare. Insa, important este sa-ti canalizezi energia spre asta. Sa vrei sa ajuti mediul si planeta si sa te implici.

Pasul sase este cautarea solutiilor. Si ajungi in acest pas cand iti dai seama ca sa reciclezi nu este suficient. Astfel, o idee buna este sa refolosesti cat mai mult, sa cumperi responsabil si sa economisesti resursele limitate.


Si iata cateva exemple:

Cumperi mai putine produse din plastic

Ai mereu la tine o plasa pentru cumparaturi pentru a nu investi inutil in altele

Refolosesti recipientele din locuinta

Nu lasi apa sa curga inutil cand te speli pe dinti

Nu arunci gunoi pe jos

Plantezi plante, pomi si copaci

Ti-a placut articolul? ->

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *