18 Lucruri interesante despre reciclare

Iată câteva fapte distractive despre reciclare pe care le puteți împărtăși cu copiii sau elevii pentru a-i învăța de ce reciclarea contează:

  1. Ce puteți recicla diferă de la o comunitate la alta, așa că asigurați-vă că verificați site-ul programului local pentru cele mai recente informații.
  2. Persoana medie generează aproape cinci kilograme de deșeuri pe zi, iar în 2018, consumatorii americani au creat 146,2 milioane de tone de deșeuri care au ajuns în gropile de gunoi. Din fericire, americani au reciclat și compostat aproape 94 de milioane de tone de deșeuri – o rată care a crescut cu peste 300% în ultimii 38 de ani.
  3. Cutiile de carton (cunoscute și sub numele de carton ondulat) pot fi reciclate de cel puțin șapte ori și pot fi folosite pentru a crea noi cutii de ambalare și chiar mobilier. Cel mai bun lucru este că reciclarea cartonului este ușoară. Aproape toți americanii au acces la reciclarea la domiciliu pentru cutiile lor de carton. Asigurați-vă doar că sunt goale, uscate, curate și aplatizate.
  4. Cât timp durează ca o cutie de băuturi din aluminiu utilizată să fie reciclată și să ajungă din nou pe rafturile magazinelor? Doar 60 de zile. Este un lucru bun, pentru că americanii iubesc să recicleze dozele de aluminiu, care sunt reciclate mai des decât orice alt tip de recipient pentru băuturi și pot fi reciclate de mai multe ori.
  5. În fiecare an, se folosesc 2,4 milioane de tone de sticlă reciclată pentru a crea noi sticle și borcane. Reciclarea sticlei este minunată, deoarece poate fi reciclată la nesfârșit fără a pierde calitatea sau puritatea. Și pentru fiecare șase tone de sticlă de containere reciclate folosite în producție, putem reduce o tonă de emisii de dioxid de carbon, care contribuie la schimbările climatice.
  6. Știați că, atunci când reciclați o sticlă de plastic, precum o sticlă de băutură, container de șampon, borcan de unt de arahide sau sticlă de detergent de rufe, puteți lăsa capacul pe ea în majoritatea programelor comunitare? Asigurați-vă doar că recipiente plastic sunt goale și uscate. Când sunt procesate pentru reciclare, sticlele și capacele sunt măcinate în fulgi de plastic care sunt spălați și separați într-un rezervor în care diferite materiale plutesc și se scufundă.
  7. Statele Unite reciclează anual suficientă metală (cunoscută sub numele de metal deșeuri feroase) pentru a construi mai mult de 900 de Poduri Golden Gate – un pod care se întinde pe aproape 2.700 de metri.
  8. În 2018, au fost reciclate mai mult de 52 de milioane de tone de produse din hârtie. Aproximativ aceeași greutate ca și aproximativ 350.000 de balene albastre.
  9. Reciclarea ajută la economisirea energiei. Dacă reciclați o sticlă de sticlă, economisiți suficientă energie pentru a aprinde o lampă de 100 de wați timp de patru ore, pentru a alimenta un computer timp de 30 de minute sau pentru a porni un televizor timp de 20 de minute.
  10. Reciclarea unei doze de aluminiu economisește suficientă energie pentru a alimenta un televizor HDTV de 55 de inci pentru a viziona filmul preferat. Dacă am recicla toate dozele de aluminiu din SUA, energia economisită ar putea alimenta 4,1 milioane de case timp de un an întreg.
  11. Ce se întâmplă cu containerele de plastic reciclat? Ele pot fi folosite pentru a crea noi containere de plastic, dar asta nu se oprește aici. Plasticul reciclat poate fi folosit și pentru a crea alte lucruri precum huse pentru telefoane mobile, echipamente de joacă, haine și covoare.
  12. Știați că reciclarea a fost întotdeauna parte a procesului de fabricare a hârtiei? Hârtia, așa cum o cunoaștem astăzi, se crede că a apărut în China acum mii de ani, fiind realizată din coajă de dud, cânepă și cârpe amestecate cu apă, măcinate în pastă, presate și uscate la soare. Astăzi, hârtia este fabricată în principal din arbori crescuți în principal în păduri active și din hârtie reciclată. Când reciclați hârtia folosită, fabricile de hârtie o folosesc pentru a produce noi ziare, hârtie pentru caiete, saci de hârtie, cutii ondulate, plicuri, reviste, cartoane și alte produse din hârtie.
  13. Reciclarea economisește materii prime. De exemplu, pentru fiecare tonă de sticlă reciclată, se economisesc peste o tonă de resurse naturale, inclusiv 590 de kilograme de nisip, 185 de kilograme de cenușă de sodă, 170 de kilograme de calcar și 72 de kilograme de feldspat.
  14. Arcul Gateway din St. Louis a folosit 900 de tone de oțel inoxidabil în construcție – mai mult oțel inoxidabil decât oricare alt proiect din istorie la momentul construirii sale. În SUA, se reciclează în fiecare an suficient oțel inoxidabil pentru a construi aproape 1.500 de arcuri Gateway.
  15. Reciclarea poate face ca gunoiul unei persoane să devină comoara altei persoane! O tonă metrică de deșeuri electronice din computerele personale conține mai mult aur decât cel recuperat din 17 tone de minereu de aur.
  16. Reciclarea ajută planeta noastră și economia noastră. Dacă toate cele 37,4 milioane de tone de materiale reciclabile din gospodării ar fi reciclate în fiecare an, s-ar reduce emisiile de gaze cu efect de seră echivalente cu eliminarea a 20 de milioane de mașini de pe autostrăzile din SUA și s-ar susține crearea a 370.000 de locuri de muncă.
  17. Băutura dvs. preferată de dimineață vine într-un carton? Ei bine, acel carton este un material reciclabil valoros! Pulpa de hârtie și cartonul obținute din cartoanele reciclate pot fi folosite pentru a crea hârtie igienică, prosoape de hârtie sau chiar materiale de construcție ecologice, cum ar fi plăcile pentru acoperișuri.
  18. The Recycling Partnership crede că toți avem un rol de jucat în succesul sistemului nostru de reciclare. Cu mai multă cunoaștere, putem face tot posibilul pentru a face o diferență și pentru a recicla pe deplin în funcție de capacitățile noastre. De aceea am dezvoltat această listă de fapte distractive despre reciclare pentru copii. Împărtășiți aceste fapte distractive despre reciclare cu prietenii și profesorii copiilor și discutați-le cu copiii. Avem mai multe resurse excelente pentru elevi în clasele K-5 în link-ul de mai jos.
Ti-a placut articolul? ->

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *